pátek, 10 červen 2016 00:00

FOOD REVOLUTION DAY

Napsal(a)
  1. května se naše třída 4.C díky mamince Matěje Smetany dostala do školy vaření Chefparade na akci FOOD REVOLUTION DAY. Hlavním posláním této akce je naučit děti mít vztah ke kvalitnímu jídlu. Vést je ke zdravějšímu životnímu stylu. Děti vařily 8 receptů podle Jamieho Olivera, k dispozici jim byli šéfkuchaří, zdravé suroviny, pěkné prostředí.

Reakce dětí:

Bylo tam pár youtuberů a food blogerů i Ben Cristovaa. Vařili jsme zdravá jídla a potom jsme je jedli. Připravovali jsme hummus, což je arabská cizrnová pomazánka. Když byl hotov, tak jsme ho dali do mističeka a nazdobili. Jedla jsem dobrého lososa s bramborami a salátem a též náš připravovaný hummus, který mi chutnal. Celý den byl super. Líbilo se mi, jak jsme vařili, a jak jsme si mohli dát i to, co jsme nevařili.

Připravovala jsem omeletu se sýrem, mussli, ovocnou květinu. Potom jsem vše ochutnávala. Líbilo se mi, že tam byli zpěváci a podepisovali nám kartičky a kuchaří, kteří nám pomáhali.Dávám tomuto dni 20 hvězdiček. Chtěla bych ho znovu zopakovat.

Připravovali jsme zde různá zdravá jídla. Já jsem stihla omeletu se sýrem, kytici z ovoce, špagety s rajčatovou omáčkovou. Mně se líbilo, že na této akci byly známé osobnosti. Nejdřív jsme se bála, že nezvládnu uvařit žádné jídlo, ale nakonec, když nám to vysvětlili, to bylo docela lehké. Strašně moc by se mi líbilo, kdybych ještě na tuto akci někdy mohla jít.

Nejvíc ze všeho mě bavilo dělat omeletu, protože mi to šlo a vyhodila jsem ji hodně vysoko.

Byla to moc dobrá akce a hlavně hodně zábavná. Líbí se mi, že jsme se zapojili všichni a všichni si to užili.

Food revolution day se mi líbil, protože  jsem konečně měl dost velký oběd.

Kontaktní informace

Třídní učitel
Mgr. Martina Stojanovićová
E-mail: stojanovicova@horackova.cz

zobrazit kontakty na školu