sobota, 26 říjen 2019 08:58

Projektové dny

Napsal(a)

Projektové dny na téma Zdravá výživa

Celý týden jsme se věnovali tématu zdravé výživy, které jsme završili projektovými dny. Ve čtvrtek nás navštívili žáci ze Střední zdravotnické školy z oboru nutričního poradenství. Připravili si pro děti prezentaci a představili jim potraviny, které jsou prospěšné zdraví. Děti mohly se studenty probrat složení své svačiny.

Po studentech nás navštívila "Zelená Nina", která s dětmi třídila zeleninu. Poté následovala výtvarná činnost. Děti s pomocí různých vykrajovátek a krouhátek vytvářely povedaná díla. Tuto část dne si opravdu užily a potěšily mě svou kreativitou.

V pátek nás pak čekalo velké vaření. Nejprve jsme se rozdělili do dvou "soutěžních" skupin. Každá skupina si sestavila seznam potravin, které je třeba nakoupit. Každý dostal za úkol jednu potravinu ze seznamu v obchodě najít a dát do společného košíku. Vydali jsme se do blízkého obchodu a pustili se do nakupování.

Po nákupu jsme se ve školní jídelně dali do čištění zeleniny na polévku. Děti si vzájemně pomáhaly a ukazovaly si jak na to. Pak se už jen krájelo a krájelo a krájelo. Na dvou plotýnkách jsme se pustili do vaření. Každá skupinka do své polévky přidala jednu speciální ingredienci.

Poprosili jsme paní kuchařky, aby nám vytvořily odbornou porotu. Paní kuchařky se této role zhostily se ctí a každou polévku vhodně okomentovaly a přidaly radu, jak zachovat chuť bylinek, které jsme do polévky také dali. Obě polévky moc chutnaly, tudíž obě skupiny skončily nerozhodně :-)

Na závěr si děti polévky ochutnaly navzájem a to byste nevěřili, jak i nejedlíci, si několikrát přidali. To víte, vlastní uvařená polévka, chutná nejlépe :-)

 

Kontaktní informace

Třídní učitel
Ing. Martina Havelková
E-mail: havelkova@horackova.cz

zobrazit kontakty na školu